2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
Καλωσόρισες anonymousΡυθμίσεις Σύνδεση

Διαγωνίσματα

Αναζήτηση Εμφάνιση Μήνα
Ιανουάριος 13 Ιανουάριος 15
14 Ιανουάριος 2022
Τίτλος Χρόνος Περιγραφή
ΒΥ3 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι ώρα 6η
ΒΥΓ1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΓΓΤ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΕΦ. 4. από σελ.271
Κεφ 4.2 τα στάδια ωρίμανσης του σταφυλιού,(1 στάδιο,- αρχικό,2ο στάδιο-περκασμού, 3ο στάδιοτησ ωρίμανσης).2η παργ.στον περκασμό αλλάζει πολύ γρήγορα η ράγα το χρώμα της (μέσα σε 24 ώρες), η οξύτητα μειώνεται και υπάρχει συσσώρευση σακχάρων.Στο στάδιο της ωρίμανσης υπάρχει συσσώρευση σακχάρων (γλυκόζη, φρουκτόζη),τα οποία παράγονται στα φύλλα. Τα σπουδαιότερα οξέα το τρυγικό αυξάνεται και είναι περισσότερο από το μηλικό το οποίο μειώνεται στο στάδιο της ωρίμανσης ,ενώ στο στάδιο του περκασμού το μηλικό είναι περισσότερο του τρυγικού.το κιτρικό οξύ παραμένει σταθερό.
κεφ 4.2.1προσδιορισμός τρύγου.
Το μάζεμα των σταφυλιών ονομάζεται τρυγητός (τρύγος).
Για οινοποιήσημα σταφύλια η σχέση σακχάρων προς τα οξέα πρέπειι να είνα 30-50 για τα λευκά και 34-58 για τα ερυθρά.επίσης η σχέση των σακχάρων γλυκόζης προς φρουκτόζης πρέπει να είναι κοντά στο 0,95.
κεφ 4.6.1 ερυθρά οινοποίηση
σελ. 292 το πινακάκι: Παραλαβή,απορραγισμός,έκθλιψη,θείωση ζύμωση,διαχωρισμός.σε
-για οίνο,απζύμωση ,οίνος
-πρώτη πίεση,δεύτερη πίεση, απόσταξη.
θερμοκρασία ζύμωσης 25-30 βαθμούς.
κεφ.4.6.2 σελ.296 λευκή οινοποίηση
το πινακάκη: παραλαβή απορραγισμός έκθλιψη,αποχωρισμός
-γλεύκος-θείωση, αποάσπωση,ζύμωση,οίνοσς εκροης.
-Στέμφυλα-π'ιεση σταφυλιών,θέιωση,αοάσπωση, ζ'υμωση,οίνος πίεσης.
θερμοκρασία ζύμωσης <20 βαθμ.,( συνήθως 16-18).
κεφ 4.6.3. ροζε οινοποίηση σελ.298-299.
ακολουθεί τα βήματα της λευκής οινοποίησης,γίνεται με αποφλοίωση και μερικέσς φορές με μερική εκχύλιση διάρκειας 5 με 24 ώρες.
Δεν βελτιώνονται με την παλαίωση και δεν επιτρέπεται η ανάμειξη λευκού οίνου και ερυθρού για την παραγωγή ροζέ κρασιού.
κεφ 4.7 αφρώδεις οίνοι σελ.299-300
περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα.
Η δεύτερη ζύμωση γίνεται είτε σε φιάλες είτε σε δεξαμενές. Η ζύμωση σε φιάλες παράγη πιο ποιοτικά προϊόντα .
4.8 Γλυκείς οίνοι. σελ 301.
4.9.5 Κατεργασία με χημικές ουσίες σελ 304.
4.9.6.Χρήση θειώδη ανυδρίτη
Δρα ως αντιοξειδωτικό και καταστρέφει τις οξειδάσεις.
Για αποσιδήρωση χρησιμοποιείται σιδηροκυανούχο κάλιο.
για Θόλωμα χαλκού χρησιμοποιείται θειούχο νάτριο.
Μπετονίτης,για αφαίρεση πρωτεϊνών στους λευκούς οίνους και καταβύθιση χρωστικών στους ερυθρούς αλλά με μείωση του αρώματός τους.
4.9.7 Κατεργασία με διαυγαστικά μέσα, σελ 305
ζελατίνη , αλβουλίνη αυγού ή αίματος για ερυθρούς οίνους.
αλβουλίνη αίματος ,ιχθυόκολλα, καζεΐνη, για ερυθρά.
4.9.8.Φιλτράρισμα. σελ 307
Υλικά γη διατόμων(θαλάσσιων μικροσκοπικών ζώων , πλαγκτόν)
περλίτη, πέτρωμα ηφαιστειακής προέλευσης.
κυτταρίνη που είναι φυτική ένωση.
4,10 Παλαίωση σελ. 307-δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από 7ή 8 φορές308
γίνεται συνήθως σε δρύινα βαρέλια που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από 7ή 8 φορές.
4.11 Εμφιάλωση οίνων. σελ 309
Ως μία μονάδα θέρμανσης αναφαίρεται η παραμονή του οίνου στους 60 βαθμ κελσίου για 1λεπτό. Συνήθως εφαρμόζεται σε οίνους μέτριας ποιότητας.
ΓΠΛ - ΔΙΚΤΥΑ ΙΙ
Διαγωνισμα Άλγεβρας ΒΓ1,2
ΙΣΤΟΡΙΑ Α3 ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Α3 ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ
[Γλώσσα: el] [Ζώνη ώρας: Europe/Athens]