• S1070039.JPG
  • S1100031.JPG
  • S1100013.JPG
  • S1070041.JPG
  • S1070033.JPG
  • S1070004.JPG
  • S1070035.JPG
  • S1070061.JPG
  • S1100027.JPG
  • S1090006.JPG
  • S1070042.JPG
  • S1070032.JPG
  • S1070044.JPG
  • S1100021.JPG
  • S1100030.JPG
  • S1090014.JPG
  • S1100024.JPG
  • S1070031.JPG
  • S1070057.JPG
  • S1070055.JPG
  • S1100029.JPG
  • 2ο ΕΠΑΛ 01.jpg
  • S1070038.JPG
  • S1100011.JPG
  • S1070020.JPG
  • S1070021.JPG
  • S1070059.JPG
  • S1090010.JPG
  • S1090003.JPG
  • S1070034.JPG
  • S1090007.JPG
  • S1090023.JPG
  • S1070007.JPG
  • S1100020.JPG
  • S1070016.JPG
  • S1070064.JPG
  • S1090016.JPG
  • S1100019.JPG
  • S1100022.JPG
  • S1070026.JPG
  • S1090013.JPG
  • S1070051.JPG
2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης   >>   Προγράμματα

Comenius 2010-2012

Το 2ο  ΕΠΑΛ  Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο  πρόγραμμα COMENIUS – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις  2010-2012  με τίτλο : «Let’s  eat  history  - Η διαχρονική Ιστορία της διατροφής»  μαζί με σχολεία από την Λιθουανία , την Ισπανία , το Βέλγιο  και την Ιταλία. Η κάθε χώρα παρουσίασε δύο προϊόντα της περιοχής της που σχετίζονται διαχρονικά με την διατροφή τους. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης  παρουσίασαν  εργασίες που πραγματοποίησαν σχετικά με το κρασί και το ελαιόλαδο στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην γνωριμία με τα προϊόντα που η κάθε χώρα χρησιμοποιεί παραδοσιακά στην διατροφή της, αλλά και ευρύτερα με το εκπαιδευτικό σύστημα, την παράδοση, την γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό μέσω των ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών. Το πρόγραμμα  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο  του 2010  και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο  του 2012 με την επίσκεψη στην Ιταλία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα , όπου  και  έγινε  η αξιολόγηση και αποτίμηση του.
Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν τα παρακάτω:

  1.  Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα/Educational system in Greece
  2. Το κρασί στην Ελλάδα / Wine in Greece
  3. Η ελιά και το λάδι στην Ελλάδα/ Olive and olive oil in Greece
  4. Θράκη-Έβρος-Αλεξανδρούπολη/ Thrace-Evros-Alexandroupolis
  5. Σαμοθράκη/Samothrace
  6. Ελληνικά νησιά/Greek Islands

Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος ήταν ένα έντυπο με συνταγές από τις συμμετέχουσες χώρες. Από την πλευρά της Ελλάδας παρουσιάστηκαν οι παρακάτω 10 συνταγές.
10 ελληνικές συνταγές (Ten Greek recipes with olive oil and wine  )

Το βιβλίο μαγειρικής  ''Let's eat history''  που εκδόθηκε από την συντονίστρια χώρα την Ιταλία , είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius.Αποτελείται από πενήντα(50) συνταγές μαγειρικής, δέκα από κάθε χώρα οι οποίες έχουν σαν βάση τα δύο επιλεγμένα προϊόντα της κάθε χώρας.Οι Ελληνικές συνταγές έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο και το κρασί.

Βιβλίο μαγειρικής (Recipe book)

Φωτογραφικά ημερολόγια των επισκέψεων μας στις υπόλοιπες χώρες

Diaries - Photo Albums from the mοbilities

Ισπανία/Spain (Santiago de Compostela , Galicia)

Λιθουανία/Lithuania (Lapiau, Klaipeda)

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα / Welcome to Greece (Alexandroupolis, Evros)

Belgium / Βέλγιο (Couvin)

Σικελία/ Sicily (Castelvetrano)